Menu

Sådan undgår du, at dine børn bliver kræsne

Kender du problemet med kræsne børn? Her kan du læse, hvordan du undgår kræsne børn.

Er du bange for, at dine børn udvikler sig til kræsenpinde, der nægter at sætte tænderne i eksempelvis fisk og ost? Så kan måltidkasser måske være noget for dig og din familie.

Mange forældre kan have svært ved at få deres børn til at spise specifikke fødevarer, hvis barnet har været vant til at få en ensidig kost og nu pludselig skal stifte bekendtskab med noget nyt. Derudover kan børn have tendens til at overbevise hinanden om, at eksempelvis fisk eller ost er ”klamt”.

Du kan forebygge, at dine børn bliver kræsne ved at give dem en varieret og alsidig kost – på den måde vil dit barn indse, at alt mad er skønt og spændende. Det kræver selvfølgelig, at du tilbereder lækre og smagfulde retter med variation i kød, fisk og grøntsager.

For mange børnefamilier kan det dog være svært at have overskud til at diske op med orientalske måltider og nye, spændende aftenretter hver eneste dag. Det resulterer i, at man kan komme til at ty til velkendte klassikere som spaghetti med kødsauce, boller i karry og hakkebøffer. Her kan man da næsten også være sikker på, at børnene glædeligt spiser op, men hvis du vil sikre dig, at dit barn ikke ender som en kræsenpind, må der andre boller på suppen – bogstavelig talt.

Hvis overskuddet er småt, tiden knap og inspirationen ikke-eksisterende, kan måltidskasser muligvis være løsningen for dig og din familie.

En varieret kost med måltidskasser

Måltidskasser er bokse, der bliver bragt til din dør med alle de råvarer, du behøver for at skabe nye og smagfulde retter. I kasserne får du kvalitetsråvarer samt menu og opskrift – indkøb og madplan er altså klaret for dig.

De firmaer, der tilbyder måltidskasser, fokuserer alle på en varieret og alsidig kost, og du og din familie vil altså stifte bekendtskab med en masse nye og spændende aftensmåltider.

På den måde kan du få inspiration, mens du udfordrer dine og familiens smagsløg og forebygger ensidige smagspræferencer for dine børns vedkommende.

Udover en varieret og spændende kost får du desuden mere overskud og tid i din dagligdag.

Det er ikke nogen hemmelighed, at børnefamilier er travle, og de fleste forældre kunne nok godt ønske sig, at der var mere end 24 timer i døgnet.

Med måltidskasser slipper du for tidskrævende indkøb og får mere overskud til dine børn og eventuelle hobbyer.

Veludviklede smagsløg med afvekslende måltider

Måltidskasserne fås i flere varianter, og hver kasse har inspiration fra noget forskelligt og et særligt fokus. Blandt de forskellige firmaer kan du blandt andet finde familievenlige versioner, kasser med fokus på fisk, middelhavsmåltider eller ekstra sunde kasser.

Der er altså noget for enhver smag, og hvis dit fokus er at forebygge, at dit barn bliver kræsent, vil det være oplagt at veksle imellem nogle af kasserne.

Således kan I i nogle uger spise masser af fisk, mens du kan udfordre dine børn med middelhavsretter eller asiatisk mad i andre uger.

Der er altså god mulighed for at få inspiration og sikre dine børn veludviklede smagsløg, et åbent sind og masser af madglæde.

morten-300x282

af Morten | 14. februar 2021

Sådan kommer du i gang

Vælg leverandør

Vælg din ønskede leverandør af måltidskasser fra vores store udvalg

Få leveret til døren

Vores leverandører leverer din måltidskasse lige til din hoveddør.

Tilbered maden

Tilbered maden - dette tager oftest blot 15-30 min.

Sådan taber du dig ved hjælp af en måltidskasse
Spar tid i hverdagen med en måltidskasse

Blandt andet nævnt her: